Aktuális

Nem fizet albérletet, inkább vonatra költözött a fiatal lány

Elege lett a földhözragadt mindennapokból, felmondta az albérletét, vett egy éves vonatbérletet, és ezzel új fejezet kezdődött a német lány életében.

Az egész egy veszekedéssel kezdődött Leonie és a főbérlője között. A 23 éves lány úgy döntött, nem akar többé abban a bérelt lakásban élni. Sőt, igazából semmilyen lakásban sem akar élni.

Így aztán fogta magát és vett egy éves vasútbérletet, ami minden belföldi járatra érvényes. A 23 éves lány tavasz óta gyakorlatilag vonaton él. Ott tisztálkodik, ott mos hajat, és írja a dolgozatait, miközben 190 kilométeres sebességgel repeszt Németország-szerte. A Washington Postnak azt mondta, nagyon élvezi a szabadságot, amit új létformájának köszönhet.

“Otthonosan érzem magam a vonatokon, gyakrabban meglátogathatom a barátaimat, és még világot is látok. Olyan, mintha állandóan vakációznék. Írok, olvasok, nézek ki az ablakon, és egy csomó helyes emberrel találkozom” – mesélte a lány nemrég az SWR nevű német csatornának.

Nem fizet albérletet, inkább vonatra költözött a fiatal lány

Amióta a vasutas országjárásba belekezdett, Leonie lényegében egyetlen hátizsákkal éli az életét. Ebben ruhákat tart, a számítógépét, a főiskolai jegyzeteit és egy tisztasági csomagot.

Rendszeresen tölti az éjszakát is vonaton, de ha teheti, időnként azért megszáll egy-egy rokonnál vagy barátnál. A projektnek hála elég sok pénzt is spórol, hiszen míg az albérlete 450 dollárba fájt havonta, addig a vonatbérletért csak 380 dollárt kell kicsengetnie. De nem a spórolás az egyetlen célja.

Szeretném arra ösztönözni az embereket, hogy kérdőjelezzék meg a szokásaikat, és mindazokat a dolgokat, amelyeket normálisnak gondolnak. Mindig több lehetőségünk van, mint gondolnánk. A sarkon vár a következő kaland, csak meg kell találni.

A lány vasutas kalandjának tudományos funkciója is van. Élményeiről rendszeresen beszámol blogjában és Facebook-oldalán is, és azt tervezi, hogy szakdolgozatát is arról írja majd, hogyan telnek egy modern kori nomád mindennapjai a vasúton.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top