Aktuális

Kampány indult a gyermekházasságok érvénytelenítéséért

A 11 hónapos korában férjhez adott lány megdöbbentő esete új lendületet adott a gyermekházasságok elleni, nemzetközi küzdelemnek.

Santadevi Meghwalt a szülei 11 hónapos korában adták férjhez. Amikor 16 éves lett, eljött érte a férje családja, ám a lány nem volt hajlandó velük menni. Jelenleg 20 éves, főiskolára jár, és a házassága érvényteleníttetéséért küzd, amiben már a szülei is támogatják.

Santadevi Meghwal
Santadevi Meghwal

A lány története újra ráirányította a figyelmet a gyermekházasságok problémájára. Indiában a gyermekházasság elvileg illegális, ám a 20-24 éves korosztályhoz tartozó nők 43 százaléka 18 éves kora előtt kötött házasságot.

A nők jogaiért küzdő, New York-i Price of Silence csoport nemzetközi kampányt indított, melynek célja, hogy megkönnyítsék az indiai gyermekházasságok érvényteleníttetését. Jelenleg egy ilyen eljárás évekig is eltarthat.

Megnézem
Összes kép (1)

 Aki egyetért a kezdeményezéssel, a Change.com-on írhatja alá a vonatkozó petíciót. Mindemellett az aktivisták arra buzdítanak mindenkit, hogy #FreeSantadevi hashtaggel töltsenek fel fotókat a Twitterre, ezzel is kifejezve, hogy támogatják az ügyet.

Forrás: Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top