Aktuális

Újabb, menekültekkel teli teherautót tartóztattak fel Ausztriában

Három gyerek válságos állapotban volt, amikor rendőrök megállították a menekültekkel telezsúfolt teherautót.

Összezsúfolódva szállított 26 menekültet egy embercsempész Ausztriában, három gyerek már válságos állapotban volt, amikor rendőrök megállították a teherautót. A szíriai, afgán és bangladesi menekültekkel teli teherautót a német határhoz közeli St. Peter am Hart településen állították meg.

Kiszáradtak a gyerekek

Egészségügyi szakértők szerint a gyerekek már nem bírták volna sokáig a jármű forró és levegőtlen rakodóterében. A két ötéves kislány és egy hatéves kisfiú már kába volt a kiszáradás miatt, legfeljebb két-három óráig maradtak volna életben. A gyerekeket és szüleiket egy közeli kórházba szállították. A gyerekek állapotát stabilizálták az orvosok.

Migránsok a magyar-szerb határnál
Migránsok a magyar–szerb határnál – MTI Fotó: Ujvári Sándor

A román rendszámú teherautót vezető 29 éves román állampolgárt őrizetbe vették. A menekültek az első kihallgatáson közölték, hogy Németországba akarnak eljutni, nem kívánnak menedékjogot kérni Ausztriában.

Nem ez volt az első eset

Csütörtökön 71 – feltehetően szíriai – menekült holttestére bukkantak egy, az osztrák A4-es autópályán felfedezett teherautóban. A menekültek halálát valószínűleg fulladás okozta.

Olvass még a menekültügyről az NLC-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top