Aktuális

Megszünteti az éjszakai műszakot a Tesco

Folytatódik az év eleje óta tartó szervezeti átalakítás a magyarországi Tesco áruházláncnál: a vállalat egységeiben megszüntetik az éjszakai műszakot. A döntés nagyjából négyezer dolgozót érint.

Megszüntetik a magyarországi Tesco áruházlánc egységeiben az éjszakai műszakot, a döntés nagyjából 4 ezer dolgozót érint, és dolgozónként nagyjából 18-20 ezer forint kiesést jelenthet a havi nettó jövedelemből – írja a Magyar Idők.

Havi 20 ezer forinttal kevesebbet vihetnek majd haza a magyar Tesco dolgozói
Ezentúl havi 20 ezer forinttal kevesebbet kapnak a magyar Tesco dolgozói

Tesco: vége az éjjeli árufeltöltésnek

A lapot az angliai központú kereskedelmi óriáscég egyik képviselője arról tájékoztatta, hogy az intézkedést a napokban fogják bejelenteni, és annak részeként a jövőben megszűnik az éjszakai árufeltöltés az áruházakban, azt a továbbiakban a nyitvatartási idő előtt, illetve napközben, a vásárlási időszakban végzik majd a Tesco alkalmazottai.

Az alapbérek 30 százalékát kitevő éjszakai műszakpótlékon becslések szerint 100-150 millió forintot takarít meg a cég éves szinten, mivel a dolgozók közül mintegy négyezret érintenek az átalakítások.

Olvass még a Tescóról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top