Aktuális

Menekültügy: Santana és Pitbull videóval áll ki a bevándorlók mellett

Latin zenészsztárok, köztük Carlos Santana és Pitbull közreműködésével hétfőn mutatták be azt a zenés videót, amely a Mexikóból érkező bevándorlókat köszönti, és ellensúlyozni kívánja a bevándorlással kapcsolatos amerikai politikai diskurzus eldurvulását.

A We’re All Mexican című, angolul és spanyolul is megszólaló klipben olyan híres mexikóiak tűnnek fel, mint a festőművész Frida Kahlo, miközben sztárok hangoztatják a dal címsorát: “Mind mexikóiak vagyunk”. A videón amerikai és mexikói zászlókat lobogtatnak, és egymás után tűnnek fel az Amerikában dolgozó bevándorlók képei: a mezőgazdaságtól a mexikói éttermekig számos területen.

Az Emilio Estefan kubai származású amerikai zenész-producer közreműködésével készült klipnek az ad különös hangsúlyt, hogy az elnökválasztáson induló republikánus Donald Trump az okmányok nélküli mexikói bevándorlókat erőszaktevőnek és kábítószer-terjesztőnek bélyegezte.

A videót kísérő közleményben elhangzik, hogy a “Mind mexikóiak vagyunk” kifejezés azt szimbolizálja: “mindannyian bármely pillanatban a rasszizmus és fanatizmus áldozataivá válhatunk”. A közlemény továbbá rámutat: világszerte különböző bevándorlócsoportokat zaklatnak, és teszik meg őket bűnbaknak. A szövegben az is olvasható, hogy a dallal az Egyesült Államokban élő bevándorlók pozitív példáival kívánták ellensúlyozni a nagy visszhangot kapott negatívumokat. 

A zenés videón hallható a kubai-amerikai rapper, Pitbull, a legendás zenész, Carlos Santana, valamint a mexikói-amerikai színésznő, Eva Longoria, de a haiti Wyclef Jean of Fugees, az Oscar-díjas Whoopi Goldberg és az Oscar-díját szorongató Alfonso Cuarón is megjelenik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top