Aktuális

2017-től nem kell adóbevallást benyújtani

Már jövőre sem kell mindenkinek adóbevallást benyújtania. Ha csak a munkahelyedről származik bevételed, és nem veszel igénybe adókedvezményt, az adóhivatal elkészíti az szja-bevallásodat.

A Nemzetgazdasági Minisztérium javaslata szerint jövőre másfél millió, míg 2017-től közel négymillió magánszemély adózó mentesülhet az adóbevallás készítése és benyújtása alól.

A módosítási javaslat értelmében a 2015. évi jövedelmek utáni adóbevallást már jövőre sem kell készítened, ha bevételed kizárólag a munkáltatódtól származik, és nem veszel igénybe  adókedvezményt, ugyanis ez esetben az adóhatóság elkészíti a bevallást helyetted.

A 2016-ra vonatkozó adóbevallást 2017-ben pedig már teljes egészében az adóhivatal fogja elvégezni, ami azt jelenti, hogy közel négymillió magánszemélynek sem elektronikus, sem papír alapon nem kell adóbevallást benyújtania.

2017-től az adóhivatal bevallási ajánlatot küld számodra, melyet jóváhagyhatsz vagy észrevételt tehetsz vele kapcsolatosan. Minderre elektronikus úton is lehetőséged nyílik.

2017-től nem kell adóbevallást benyújtani

További adóbevallás témájú cikkek az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top