Aktuális

A horvátországi Csáktornyára várják a Szerbia felől érkező menekülteket

A horvát hatóságok – a tervek szerint – Csáktornyára, majd onnan Szlovénia felé szállítják a Szerbia felől érkező menekülteket azt követően, hogy Magyarország lezárta a magyar–horvát zöldhatárt – értesült az MTI.

A csáktornyai pályaudvaron szombat délután vöröskeresztes aktivisták várták a menekülteket. Egyikük az MTI tudósítójának azt mondta: délután négy vagy öt órakor egy 1800 embert szállító szerelvény érkezik a horvát–szerb határról, Tovarnikból az állomásra.
Csáktornyán a tervek szerint 600 embert buszokra szállítanak, és közülük háromszázat a macelji, háromszázat pedig a muraszerdahelyi határátkelőn keresztül visznek Szlovéniába. A többiek várhatóan vonattal utaznak tovább Szlovéniába – közölte a horvát vöröskeresztes aktivista.
A muraszerdahelyi horvát–szlovén határátkelőnél semmilyen különleges intézkedés nem volt tapasztalható szombat délelőtt. A csáktornyai vasútállomáson ugyanakkor számos televíziós társaság közvetítőkocsikkal várja a menekültek érkezését.

A horvátországi Csáktornyára várják a Szerbia felől érkező menekülteket

Olvass még a menekültügyről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top