Aktuális

Oroszország lecsatlakozna az internetről

Az orosz tájékoztatási minisztérium teszteket végzett azzal kapcsolatban, hogy le tudnák-e vágni Oroszországot az internetről.

Az orosz Er Telecom internetszolgáltató igazgatója, Andrej Szemerikov szerint azt vizsgálták, hogy egy forgalom-ellenőrző rendszerrel teljesen blokkolni tudják-e a külföldi site-okat, és a belföldi hálózat működőképes marad-e, ha Oroszországot elzárják a világtól.

Oroszország lecsatlakozna az internetről

Az orosz hatóságok hivatalosan tagadták a kísérleteket. Az orosz RBK újságnak nyilatkozó szóvivő szerint Szemerikov szavait kiragadták a szövegkörnyezetből. A lap ugyanakkor úgy tudja, hogy tavaly júliusban már végeztek hasonló teszteket az interneteléréssel kapcsolatban. Egy, az orosz titkosszolgálatok módszereit ismerő elemző, Andrej Szoldatov szerint a cél annak tesztelése, hogy el tudják-e vágni az orosz közvéleményt a külföldi hírforrásoktól – írja a 444.hu a Fox Newsra hivatkozva.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top