Aktuális

Menekültügy: Németország elkezdi a kitoloncolásokat

Már a jövő héten elkezdődhetnek a kitoloncolások Németországból. A szövetségi és a tartományi hatóságok között már zajlik az egyeztetés a listák összeállításáról.

A tervezettnél korábban, már a hét végén életbe léphet Németországban a menekültügyi eljárás gyorsításáról szóló törvény, s így már a jövő héten elkezdődhet az elutasított menedékkérők kitoloncolása az országból.

Repülőre rakják a menekülteket

A kitoloncolás nem a szövetségi kormány, hanem a német tartományok feladata, de Berlin támogatást fog nyújtani a tartományoknak, egyebek mellett repülőgépeket foglalt le és intézkedik arról, hogy a kitoloncolandókat elszállító járatok rendben felszállhassanak a németországi repülőterekről.

MTI Fotó:
Fotó: MTI

Várhatóan már a jövő hét elején nagyobb számban sor kerül azoknak a menedékkérőknek a visszaküldésére, akiknek a kérvényét elutasították a német hatóságok. A szövetségi és a tartományi hatóságok között már zajlik az egyeztetés a listák összeállításáról.

Olvass még a menekültügyről az NLC-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top