Aktuális

Menekültügy: durvulnak a menekültellenes incidensek Németországban

Németországban több menekültellenes incidens történt az utóbbi napokban. Vasárnapra virradó éjjel egy menedékkérők elhelyezésére előkészített épületben keletkezett kár, a hatóságok szerint gyújtogatás miatt.

A Baden-Württemberg tartományi Wertheimben tűz ütött ki egy sportcsarnokban, amelyben éppen szerdán helyeztek el 330 ágyat menedékkérőknek. Az épület használhatatlanná vált a tűzben. A rendőrség betörésre utaló nyomokat rögzített.

Tüntetések és horogkereszt

A szintén baden-württembergi Riedlingenben horogkereszteket mázoltak egy befogadóállomás falára, a brandenburgi Neuhardenbergben pedig felgyújtottak két autót, amelyek tulajdonosai egy menekülteket támogató civil szervezet tagjai. A szászországi Bischofswerdában szombat este erősen ittas és erőszakosan fellépő emberek tüntettek egy befogadóállomás előtt. Az intézmény megnyitása ellen már csütörtök este is volt tüntetés, és akkor is történt rendbontás.

Imádkozó menekült - Fotó: MTI
Imádkozó menekült – Fotó: MTI

300-nál több eset

A szövetségi bűnügyi hivatal kimutatása szerint az idén augusztus végéig 335 alkalommal történt menedékkérőket befogadó intézmények ellen irányuló, szélsőjobboldali motivációjú bűncselekmény. Ez kétszer annyi, mint tavaly egész évben.

Olvass még a menekülthelyzetről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top