Aktuális

Csípős szósz és vodka – 16 érdekesség a ma 68 éves Hillary Clintonról

Bár Hillary Clintontól jó ideje az elnökjelöltsége miatt hangos a sajtó, mi most a 68. születésnapján olyan életeseményeket kerestünk, amiknek semmi közük a politikához. Érdekességeket, tényeket, apró ám fontos infókat, amik egy sikeres nőről, anyáról, frizura-ikonról szólnak.

1. Nem vezetett kocsit 1996 óta.

Legalábbis egészen tavalyig nem ült a volán mögé, és ez valószínűleg semmit sem változott azóta. Ennek a titkosszolgálat kifejezetten örül, mert így mindig védelem alatt áll, és szem előtt van.

Csípős szósz és vodka - 16 érdekesség a ma 68 éves Hillary Clintonról

2. Képzeletbeli beszélgetéseket folytat példaképével, Eleanor Roosevelttel.

Egy New Age spirituális guru, Jean Houston adta azt a tanácsot Billnek és Hillarynek még 1996-ban, amikor vendégül látták a Fehér Házban, hogy beszélgessenek halott példaképeikkel, ötleteljenek velük, ha valamilyen problémába ütköznek akár gyereknevelés, akár egy új könyv írása közben. Egyfajta terápia ez számára, reflektív meditációnak hívják, aminek során, Hillary saját elmondása szerint, Eleanor Roosevelt mindig válaszol is neki, és bölcs tanácsokkal látja el.

Hillary és Bill Clinton 1993.
Hillary és Bill Clinton 1993.

3. A jogi egyetem alatt Alaszkában dolgozott, halakat belezett.

Az volt a munkája, hogy kiszedje a beleket a halakból egy halfeldolgozó üzemben, de rövid időn belül kirúgták, mert túl sokat kérdezgette, hogy a halak mennyi ideje döglöttek, mert nem úgy néznek ki, mint amit emberi fogyasztásra alkalmasnak tartana.

4. A legnagyobb rajongója volt Fabiannek, az 1950-60-as évek énekes színész szívtiprójának.

Fabian olyan volt majdnem, mint Elvis, csak nem eléggé olyan. Clinton konkrétan a Fabian fan klub elnöke volt a gimnázium alatt. “Körülbelül hárman voltunk a tagjai, de nagyon komolyan vettük”mesélte Hillary egyszer egy csapat főiskolásnak, amikor arról kérdezték, hogy a férjén kívül volt-e más nagy szerelme.

5. Egészen 1992-ig nem volt kilőve a füle, és nem akarta engedni a 12 éves Chelsea-nek sem, hogy kilövesse magának.

Annak ellenére, hogy amúgy nagy rajongója a fülbevalóknak. Azért nem akarta engedni a lányának a fülbelövést, mert ennyire tartott a fertőzésektől. Ezek szerint Hillary klipszekkel oldotta meg jó sokáig ezt a fülbevaló problémát.

Hillary a kicsi Chelsea-vel.
Hillary a kicsi Chelsea-vel.

6. Egyszer legyőzte ivásban John McCaint.

2004-ben együtt utaztak Észtországba, ahol a két szenátor együtt vacsorázott, és ki tud több vodkát inni játékba kezdtek. Hillary egymás után 4 pohárral legurított, ezzel megnyerve a versenyt.

Hillary Clinton és John McCain
Hillary Clinton és John McCain

7. Mindenre rak csípős szószt.

Még a salátára is.

Csípős szósz és vodka - 16 érdekesség a ma 68 éves Hillary Clintonról

8. Grammy-díjat nyert.

1996-ban kapta meg a díjat a Best spoken word album kategóriában, az It Takes a Village könyvének audiováltozatával.

Csípős szósz és vodka - 16 érdekesség a ma 68 éves Hillary Clintonról

9. Csatlakozni akart az Amerikai Haditengerészethez 27 évesen.

Csakhogy azt mondták neki, hogy “maga túl öreg, nem lát jól, és még nő is.” Jó eséllyel azóta az a katona, aki ezekkel a szavakkal elutasította, mélyen megbánta tettét.

Hillary 22 évesen.
Hillary 22 évesen.

10. 1000 dollárból majdnem 100 000 dollárt csinált.

1978-ban egy szerencsés befektetésnek köszönhetően alig 10 hónap alatt hatalmasat kaszált a kiinduló ezer dollárjából. Ritka, hogy ilyen rövid idő alatt így megsokszorozza valaki a pénzét, kicsit olyan, mint a vizet borrá változtatni.

Csípős szósz és vodka - 16 érdekesség a ma 68 éves Hillary Clintonról

11. Meggyőzött egy újságkihordót, hogy vigye ki őt az atlantai repülőtérre hajnali ötkor.

Egy 1993-as újságcikk szerint ez lenyűgöző teljesítmény. Még a titkosszolgálatos idők előtt történhetett.

12. Krimiket olvas, relaxációként.

Azokat a ponyva krimiket kedveli, amiken nem kell sokat gondolkodni, egy kis borzongást adnak és lehetőleg nő írta őket.

Csípős szósz és vodka - 16 érdekesség a ma 68 éves Hillary Clintonról

13. Inkább narancssárga nadrágot vett fel egy előkelő iskolai partira, mint ruhát.

Az egyik osztálytársa mesélte el a People magazinnak, hogy egyszerre volt lázadó és csodálatos abban a rikító narancssárga, földig érő szoknyanadrágban, tollakkal és karperecekkel ékesítve.

Csípős szósz és vodka - 16 érdekesség a ma 68 éves Hillary Clintonról

14. Amíg Bill Arkansas kormányzója volt, Hillary többet keresett nála.

1991-ben Hillary több mint 188 000 dollárnyi keresettel rendelkezett egy magán ügyvédi irodában, míg Bill sokkal kevesebbet kapott a kormányzóságért. 1988-ban és ‘91-ben Hillaryt beválasztották Amerika 100 legbefolyásosabb ügyvédje közé.

Hillary és Bill Arkansasban.
Hillary és Bill Arkansasban.

15. Férjével különböző templomba járnak.

Hillary metodistának született, ebben nőtt fel, és nem tagadta meg a gyökereit akkor sem, amikor férjhez ment a baptista Billhez. A hitét teljes mértékben magánügynek tekinti, és mindig hord egy kis Bibliát a táskájában.

Látogatáson a Washingtoni Metodista Egyháznál
Látogatáson a Washingtoni Metodista Egyháznál

16. Közkinccsé tette a saját egészséges csokiskeksz-receptjét.

Hozzávalók: növényi olaj vagy sütőpapír; 1,5 bögre teljes kiőrlésű liszt; 1 teáskanál só; 1 teáskanál sütőpor; 1 bögre növényi zsiradék; 1 bögre barna cukor; 0,5 bögre granulált cukor; 1 teáskanál vanília; 2 tojás; 2 bögre nagy szemű zabpehely; nagy maroknyi csokicsipsz.

Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 220 fokra, beolajozzuk a sütőpapírt. Összekeverjük a lisztet, sót és a sütőport. Ehhez adjuk hozzá a zsiradékot, cukrot és vaníliát, addig keverjük, amíg krémes nem lesz. Beletesszük a tojásokat és a habverővel dolgozunk rajta, amíg világos és levegős lesz. A végén belekeverjük fakanállal a keverékbe a zabpelyhet és a csokicsipszet. Teáskanállal adagolva, kekszformára nyomkodjuk a masszát, majd ráhelyezzük a sütőpapírra. 8-10 percig sütjük, amíg aranyszínű nem lesz. Ha kész, hagyjuk 2 percig hűlni a kekszeket, csak utána vesszük ki a tepsiből.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top