Aktuális

Lejárnak a diákigazolványok, el kell kezdeni fizetni a tb-t

Fontos határidőre figyelmeztet a NAV: október 31-én lejárnak a tavalyi diákigazolványok. Aki befejezte tanulmányait, de még nem állt munkába, annak hamarosan el kell kezdenie fizetni maga után az egészségügyi szolgáltatási járulékot.

A nappali tagozaton tanuló diákok a diákigazolványuk érvényességi idejét követő 45 napig jogosultak egészségügyi ellátásra. A nyáron végzett tanulók diákigazolványa október 31-ig érvényes, ha pedig egyéb jogcímen nem válnak jogosulttá az egészségügyi ellátásra, akkor december 16-tól maguk után kell majd fizetniük az egészségügyi szolgáltatási járulékot.

A járulék havi összege idén 6930 forint, melyet a volt diák helyett, beleegyezésével más is befizethet, így például a jövedelemmel nem rendelkező fiatal után a családtag. 

Az egészségügyi szolgáltatási járulék fizetése alól a szociális rászorultságot igazoló hatósági bizonyítvány mentesíthet.

Forrás: NAV

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top