Aktuális

Januárban már utazhatunk a fonódó villamoson

A fonódó villamos-projekt év végére befejeződik. Tarlós István türelmet kért a Széll Kálmán téri építkezések okozta közlekedési káosz miatt.

A fonódó villamos hálózat kiépítése év végére befejeződhet, januártól már utazni lehet az új vonalakon számolt be az inforadio.hu.

Ilyen lesz a fonódó villamos hálózat

A 17-es villamost összekötik a 4-es, 6-os villamos sínjeivel a Széll Kálmán tér felé, onnan pedig a 61-es vonalán Krisztinavároson át, illetve a BAH-csomópontot érintve a Móricz Zsigmond körtér irányába. Szintén a Móricz Zsigmond körtér felé halad a másik ág a budai rakparton, ahol a 19-es és a 41-es villamos járt. A körtérről délre ismét két irányba halad a fonódó villamos: a Bartók Béla úton a Kelenföldi pályaudvar a cél, a Fehérvári úton viszont Budafokra, a Savoya Parkba, illetve Kamaraerdőbe. A fonódó hálózat járatai közül a leghosszabb vonala a 41-esnek lesz, ezzel 60 perc alatt lehet majd eljutni a Bécsi úttól Kamaraerdőig.

Látványterv, forrás: BKK
Látványterv, forrás: BKK

Újabb forgalomváltozás

Az elmúlt napokban a munkálatok miatt újra változott a forgalom a Frankel Leó utca és a Bem József tér környékén, illetve a Bem József rakparti útépítési munkák miatt. A Fő utcából a Margit híd irányába tartó forgalom a jövőben a tér déli oldalán futó útpályán keresztül tudja elérni a Bem rakpartot, amely a Bem rakpart felé lesz egyirányú. A téren keresztül vezető útpálya a rekonstrukciót megelőző forgalmi renddel megegyezően a Fő utca felé lesz egyirányú.

Hétfő estétől teljes szélességében lezárták a Komjádi Béla utca Frankel Leó út felőli torkolatát a Frankel Leó út környéki út- és vágányépítési munkák miatt. A Frankel Leó út megközelítése az Árpád fejedelem útja felől az Árpád fejedelem útjai parkoló Zsigmond tér szerviz út útvonalon keresztül lehetséges. A Frankel Leó úton továbbra is kizárólag az Üstökös utca irányába, egy forgalmi sávon lehet közlekedni. A mostani ütemtől a Harcsa utca az Árpád fejedelem útja felé egyirányú.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top