Aktuális

Felfüggeszti a Pécsi Állatkert tagságát a Magyar Állatkertek Szövetsége

A Magyar Állatkertek Szövetsége közleményt adott ki a Pécsi Állatkertből megszökött, majd lelőtt farkas ügyében.

A Magyar Állatkertek Szövetsége a hazai állatkertek 1983-ban életre hívott szakmai szervezete. Tagságába mostanáig 13 hazai állatkert tartozott. Ám a kilőtt farkas miatt úgy döntöttek, felfüggesztik a Pécsi Állatkert tagságát. Közleményükben ezt írták:

“A Magyar Állatkertek Szövetségének vezetősége a napokban többször is egyeztetett a szövetség tagságába tartozó Pécsi Állatkertben október 31-én, szombaton történt állatkiszabadulással kapcsolatban, amely során egy veszélyes állatnak minősülő farkas kijutott az intézmény területéről. A szövetség sajnálja, hogy a Pécsi Állatkert gondozásában lévő farkast – amely Magyarországon fokozottan védett állatfajnak számít – el kellett pusztítani. Ugyanakkor bízik abban, hogy a folyamatban lévő hatósági vizsgálatok minden tekintetben megnyugtatóan tisztázzák az eset körülményeit.

Felfüggeszti a Pécsi Állatkert tagságát a Magyar Állatkertek Szövetsége

A szövetség elnöksége a tagságába tartozó állatkertek vezetőivel egyeztetve azt az egyhangú döntést hozta, hogy a hatósági vizsgálatok lezárásáig felfüggeszti a Pécsi Állatkert tagságát, esetleges további intézkedéseket pedig a vizsgálatok eredményei alapján, annak ismeretében foganatosít.

A Magyar Állatkertek Szövetsége elvárja, hogy a tagságába tartozó intézmények működése mindenben a vonatkozó jogszabályok és szakmai irányelvek szerint történjen, méghozzá olyan módon, amellyel mindenkinek példát mutatnak állatszeretetből is. Ugyanakkor elvárja azt is, hogy a veszélyes állatok tartásáról biztonságosan, ember életét és testi épségét nem veszélyeztető módon gondoskodjanak.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top