Aktuális

Menekültügy: Magyarország határzár telepítését javasolja más országoknak

Magyarország határzár telepítését javasolja más országoknak címmel közölt írást a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív német lap szombaton Varga Mihály szavai alapján – írja az MTI.

A lap újságírója, Christian Geinitz a miniszterrel Budapesten folytatott beszélgetése alapján készített írásának alcímében kiemelte: a “pénzügyminiszter” szerint az EU-nak figyelembe kell vennie a határ biztosításának nagy költségét a deficit kiszámításában.
A magyar kormány igazoltnak tartja menekültpolitikája helyességét, és javasolja más országoknak, hogy szintén műszaki zárral biztosítsák határaikat. “Jó példának tartom a zöldhatár számunkra hasznos és sikeres védelmét egy kerítéssel az illegális bevándorlók ellen” – mondta Varga Mihály.
“Miután Magyarország elindult ezen az úton, ugyanebbe az irányba mozdultak el más EU-országok, köztük Ausztria, Szlovénia és Horvátország” – tette hozzá.
A Frankfurter Allgemeine Zeitung szerint a miniszter kitérő választ adott arra a kérdésre, hogy Németországnak is javasolja-e ezt a lépést. “A menekültek 95 százaléka Németországba akar menni, nem veszem magamnak a bátorságot, hogy tanácsokat adjak a szövetségi kormánynak” – mondta.

Menekültügy: Magyarország határzár telepítését javasolja más országoknak

Olvass még a menekültügyről az NLCafén:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top