Aktuális

Hétfőn kezdődnek a középszintű szóbeli érettségik

Végéhez közeledik az őszi érettségi időszak: az emelt szintű szóbelik után hétfőn kezdődnek a középszintű szóbeli érettségik.

A középszintű érettségik szóbeli vizsgáit a november 16. és november 20. közötti időszakban – a vizsgabizottságot működtető intézmények (középiskolák és kormányhivatalok) által meghatározott nap(ok)on – bonyolítják le. A fenti időszakban 119 érettségiztető telephelyen, 148 vizsgabizottság előtt közel 4500 középszintű szóbeli vizsgát tartanak. A vizsgabizottságok a középszintű szóbeli vizsgák után hirdetik ki a vizsgázók valamennyi érettségi vizsgaeredményét.

Hétfőn kezdődnek a középszintű szóbeli érettségik

Az őszi érettségik október 9-én kezdődtek, a diákok együttesen csaknem 11 100 vizsgát tesznek le, ebből mintegy 3200 emelt szintű, 7900 pedig középszintű. Az elmúlt évi őszi vizsgaidőszakhoz képest az emelt szintű vizsgák száma 20 százalékkal, a középszintűeké pedig 7 százalékkal nőtt.

Olvass még az idei érettségi vizsgákról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top