Aktuális

Párizsi merényletek: ezt lehet tudni eddig a párizsi merénylőkről

Három csapat követte el a párizsi merényleteket. Párizs főpolgármester-helyettese szerint rá kell jönni, hogy pontosan hol képezték ki őket, és kik finanszírozták a támadásokat.

Mint arról az NLCafé korábban beszámolt, a péntek éjjeli véres párizsi merényletek eddig 128 halálos áldozatot követeltek. A több helyszínen is elkövetett támadásokat az Iszlám Állam vállalta magára.

  • Egyikük francia állampolgár volt, kisebb bűncselekmények miatt ismerték a hatóságok, de börtönben nem ült.
  • Az AFP úgy tudja, hogy a merénylő 34 éves bátyja feladta magát Créteilben a rendőrségen, mielőtt a hatóságok elindultak volna felkutatására.
  • Az egyik elkövető holttestének közelében talált szíriai útlevelet a görög kormány szerint Görögországban regisztrálták. Állítólag két támadó is Görögországon keresztül érkezhetett. Az egyik merénylő holttestének közelében pedig egy egyiptomi útlevelet találtak.
  •  A hat helyszín közül a Stade de France-nál a biztonsági őrök tartóztatták fel az egyik öngyilkos merénylőt, aki így nem jutott be a 80 ezres stadionba. Egy másik támadó is csak a kapuknál tudott robbantani.
A Magyar Honvédség fegyveres rendész járőrei a belvárosi Váci utcában.
A Magyar Honvédség fegyveres rendész járőrei a belvárosi Váci utcában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top