Aktuális

Peace for Paris – művészek megható reakciói a párizsi merényletekre

Szívbemarkoló alkotások születtek gyászról, fájdalomról, értetlenségről a hétvégi párizsi terrortámadások után.

Azóta a kép szimbólummá vált, egy nap alatt a fél világ azonosult vele. A művész elmondása szerint ez a jelkép szinte magától került ki a kezei közül, azonnal papírra vetette, amint meghallotta a híradásokat a merényletekről. Ösztönösen, magában békéért imádkozva hazájáért, Párizs szimbólumát foglalta a béke jelébe. Ezt a jelet anyanyelvtől függetlenül érti és átérzi mindenki.

Nemcsak Jean Julien, hanem a világon mindenhol a művészvilág más képviselői is megmozdultak a hírek hallatán, és rajzban jelenítik meg értetlenségüket, véleményüket a merényletekről. Reményről, szolidaritásról, gyászról, együttérzésről szólnak képeik, melyek univerzális nyelven mondják el, hogy vége kell legyen az erőszaknak.

Mint arról az NLCafé korábban beszámolt, a péntek éjjeli véres párizsi merényletek 129 halálos áldozatot követeltek. A több helyszínen is elkövetett támadásokat az Iszlám Állam vállalta magára.
 
Paris, I love you. – María Cabañas

 

#PrayForParis - Emre
#PrayForParis – Emre
Paris Rage – Baudry
Paris is standing. – Andre Saraiva
Alejandro R., Le Figaro
Alejandro R., Le Figaro
“Peace for Paris
Peace for Paris – Jean Julien
Explosive Foreign Policy of Hollande – Carlos Latuff

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top