Aktuális

Illegális osztálypénzt szedni

Van, ahol kirándulásra vagy kulturális programra, máshol viszont még krétára is osztálypénzt szednek a magyar iskolákban, pedig ez elvileg illegális.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2013-ban kiadott állásfoglalása szerint illegális az osztálypénz szedése, hiszen az általános és középiskolai oktatás ingyenes, így az osztálypénz sem lehet kötelező – írja a Híradó.hu.

A szülők többsége ugyanakkor nincs tisztában azzal, hogy osztálypénzt szedni illegális, és elvileg ők maguk dönthetnének arról, hogy fizetik-e vagy sem. Sokaknak anyagi gondot okoz az osztálypénz fizetése, ám még ebben az esetben is igyekeznek kigazdálkodni.

Vannak iskolák, ahol kirándulásra, színházlátogatásra vagy épp ajándékra gyűjtenek osztálypénzt, máshol azonban – más forrás híján – akár az alapvető taneszközök beszerzésére, például krétára, fénymásolópapírra is a szülőktől kérnek pénzt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top