nlc.hu
Aktuális
Elégedetlenek a magyar dolgozók

Elégedetlenek a magyar dolgozók

A hazai dolgozók többsége lojális a munkahelyéhez, ám a fizetésükkel nem feltétlenül elégedettek, és közel negyedük kimondottan fél az elbocsátástól.

A magyar dolgozók 62 százaléka elkötelezett a munkahelye iránt, ez azonban nem jelent elégedettséget is. A fizetést, az előrelépés lehetőségét és a kollégák számát kevesli az átlagos munkavállaló – írja a Világgazdaság az Aon Hewitt kutatására hivatkozva.

Elkötelezettnek azokat tekinti a kutatás, akik az elvárásokon felül teljesítenek, nem terveznek  váltani, sőt másoknak is ajánlják a munkahelyüket

A kutatásból kiderült az is, hogy a dolgozók elsősorban annak alapján ítélik meg a saját fizetésüket, hogy az hogyan aránylik az általuk elvégzett munka mennyiségéhez és minőségéhez. Fizetésemelés hatására a munkahely iránti lojalitás pozitív irányba mozdul el ugyan, ám csak nagyjából 3 hónapos időtartamra.

A kutatás résztvevőinek egyharmada érzi úgy, hogy könnyen elhelyezkedne, ha elbocsátanák a jelenlegi munkahelyéről, 22 százaléka viszont kifejezetten fél attól, hogy kirúgják és új állást kell keresnie.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top