Aktuális

Nem korlátozza többé a női katonákat az amerikai hadsereg

Ha minden szempontból alkalmasak rá, bármilyen területen szerepet vállalhatnak ezentúl a nők az amerikai hadseregben.

Az amerikai hadsereg történelmi jelentőségű döntést hozott arról, hogy megszüntet mindenféle korlátozást a női alkalmazottak katonai szerepvállalását illetően – jelentette ki Ashton Carter amerikai védelmi miniszter.

A döntés azt jelenti, hogy a nők akár a  különleges egységek kötelékében is szolgálhatnak majd, ami a leginkább embert próbáló feladat a hadseregben. 

“A nők mostantól az amerikai hadseregben kivétel nélkül bármely területen alkalmazást kaphatnak, bármely feladatot elláthatnak, amennyiben megfelelnek az annak ellátására megszabott feltételeknek” – mondta a miniszter, utalva elsősorban az adott területen megkövetelt fizikai erőnlétre.

Joseph Dunford vezérkari főnök tiltakozott a döntés ellen, mivel úgy véli, hogy a tengerészgyalogságnál bizonyos feladatok ellátását nem szabadna nőkre bízni. Ashton Carter azonban lezárta a vitát, és kijelentette: semmiféle kivételezés nem lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top