Aktuális

Hány órát dolgoznak az emberek a világ más országaiban?

Bár sokszor úgy érezzük, hogy mi magyarok vagyunk azok, akik a világon a legtöbbet dolgozzák, most kiderült, hogy csak a középmezőnybe tartozunk világviszonylatban a munkával töltött órák szempontjából.

Természetesen a hollandoknál a legjobb a helyzet, de nem is vártunk volna mást az Organisation if Economic Co-operation and Development felméréséből, ami alapján készült az alábbi infografika. Jól látható rajta, hogy a világ mely országában hány órát töltenek munkával a dolgozó emberek egy évben, mellette pedig azt nézhetjük meg, hogy mennyire elégedettek az adott ország lakói az életükkel.

Amerikában készítettek hasonló, csak rájuk vonatkozó felmérést már 2014-ben, ahol kiderült, hogy a dolgozó amerikaiak 46 százaléka szerint káros hatással van a munka a családi életükre. Ugyanebben a felmérésben 2002-ben még csak 41 százalék érezte ugyanezt. Azóta megnőtt a munkával töltött órák száma, és csökkent a családdal töltött idő. A férfiak és nők is folyamatos nyomás alatt állnak, küzdenek az idővel és azzal, hogy egyensúlyozzanak munka és család között.

Ugyanez a helyzet Angliában is, ahol a Mental Health Foundation tanulmányában találták azt, hogy az angolok elégedetlenek a munkával töltött idővel, a munkavállalók több mint 40 százaléka mondta azt, hogy elhanyagolják a munka miatt az életük egyéb területeit. Érdekes, hogy így érzik, miközben ott az átlag alatt van az éves munkaórák száma, míg Amerikában átlag feletti időt dolgoznak az emberek. De mindkét országban messze jobb a helyzet ebből a szempontból, mint Görögországban, Mexikóban vagy Chilében.

Ennyit dolgoznak az emberek a világban

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top