Aktuális

Győrben kezdik 2016-ot a magyar vízilabdás fiúk

Tizedik alkalommal rendezik meg 2016. január 3–5. között a Volvo Kupa nemzetközi férfi vízilabdatornát, ezúttal Győrben. Az eseményt bejelentő sajtótájékoztatón jártunk.

Az esemény főszereplői természetesen dr. Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke és Benedek Tibor, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya voltak, akik mellett dr. Somogyi Tibor győri alpolgármester és Bodrogai Gábor, a Volvo Autó Hungária ügyvezető igazgatója ült a mikrofonoknál. Mint azt Kemény Dénes elmondta, a nemzetközi tornán, egy héttel a belgrádi Európa-bajnokság előtt, a magyar vízilabdások az olasz, a spanyol és a szlovák válogatottat látják majd vendégül a győri Aqua Sportközpontban.

dr. Somogyi Tibor, dr. Kemény Dénes, Bodrogai Gábor, Benedek Tibor
Dr. Somogyi Tibor, dr. Kemény Dénes, Bodrogai Gábor, Benedek Tibor

“Eddig 9 különböző helyszínen 9 kupán vehettünk részt, amelyekben egyetlen közös pont volt: a magyar csapat dominanciája” – ezt már Bodrogai Gábor a főszponzor ügyvezetője mondta, aki hozzátette, biztos benne, hogy most is a magyaroké lesz a főszerep. “Külön megtiszteltetés, hogy Győrbe vihetjük a Volvo Kupát, az ottani, rendkívül aktív sportélet miatt.”

“Több oka is van, hogy Győr »sportváros« – tette hozzá dr. Somogyi Tibor alpolgármester. – Az egyik Borkai Zsolt polgármester személye, akinek megválasztása után megszületett a döntés, hogy a város éves költségvetésének egy százalékát a sport fejlesztésére költjük. Az idei éves költségvetésünk 55 milliárd forint, ennek az egy százaléka 550 millió, amiből már szép eredményeket lehet elérni. Győrben eddig főleg a kajak-kenu volt nagyon népszerű a vizes sportok közül, de szeretnénk az úszást és a vízilabdát is erre a szintre hozni.”

A X. Volvo Kupa időpontja: január 3-5, a helyszín a győri Aqua Sportcentrum
A X. Volvo Kupa időpontja: január 3–5., a helyszín a győri Aqua Sportcentrum

A tájékoztató vége előtt Kemény Dénes azt is bejelentette, hogy már kaphatóak a jövő évi Bajnokok Ligája hatos döntőjének a jegyei. Ez azért fontos, mert a megmérettetést Budapesten rendezik, július első hétvégéjén, a Margitszigeten. Akkor is és a jövő januári Volvo Kupa során is drukkolunk a magyar válogatottnak. Hajrá fiúk!

További cikkek a vízilabdásokról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top