Utazás

Megmutatta gyönyörű kislányait olimpikon vízilabdázónk, Kiss Gergely – galéria

Kiss Gergely az aktív vízilabdázás mellett könyvet írt, nyári tábort vezet gyerekeknek, és szabadidejében még a Sri Lanka-i vízilabda fellendítésére is marad ereje.

A háromszoros olimpiai bajnok a SportKlub MezTelenül című műsorának engedett betekintést az életébe. A sportoló személyes elhivatottságot érez a tehetséges és hátrányos helyzetű gyerekek tanítására. “Édesapám külföldön vállalt munkát, hogy a család előrébb juthasson, édesanyám pedig sokszor párhuzamosan két-három munkahelyen is dolgozott, hogy megadhassanak nekünk mindent.” 

Gergő tehetséges gyerekek számára tartott nyári tábort, ami olyan népszerű volt, hogy egy család még Amerikából is hazalátogatott, hogy fiuk a hathetes edzőtáborban részt vehessen. Tudását azonban nemcsak a gyerekeknek adja tovább. A tábort követően a Gergő családjával Sri Lankára utazott sportága népszerűsítésére. Az ottani sportolók rengeteg újdonságot tanultak a vízilabdázótól – tegyük hozzá, az alapokról indultak. Vízilabdázónk úgy tudja, megérte a sok jó tanács: azóta Sri Lankán egy új klubot alapítottak, és három iskolában is elindult a vízilabda-oktatás.

Megnézem
Összes kép (1)

Gergő pedig egykori kollégája, Kásás Tamás után szintén tollat ragadott: a napokban jelent meg életrajzi könyve, amelyben személyes titkokat és korábban soha sem olvasott, bensőséges családi történeteket is felfed. A SportKlub műsorában Kiss Gergő azt is elárulta, hogy két lánya a dzsúdóban találta meg az ideális mozgásformát, így a családban nem lesz új vízilabdás generáció. “Szuper lányaim vannak, nem kell azért izgulnom, hogy ők vajon mire viszik a vízilabdában. A leendő udvarlóiknak jelzem, hogy komoly íjfelszereléssel rendelkezem, és az aktív vízilabdázás befejezése után egy küzdősportot is megtanulok.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top