Aktuális

Íme 2015 legbénább szelfijei

Az emberiség nem bír betelni önmagával, nem véletlen, hogy már többször is az év szavának választották a szelfit. Az alábbiakban bemutatjuk az idei év legsúlyosabb vagy épp legszerencsétlenebb ilyen jellegű képeit.

Pózolj halálos balesettel

Idén márciusban hatalmas robbanás rázta meg a New York-i East Village egyik háztömbjét. A két halálos áldozatot követelő esetet egy illegálisan bekötött gázcső okozta. A katasztrófaturisták elözönlötték a környéket, a kevésbé intelligens felhasználók pedig mosolygós szelfiket készítettek a hátuk mögött gomolygó füsttel, illetve a robbanás után lezárt utcával. Ízléses választás, annyi szent.

A háttérben az East Village-i robbanás helyszíne (Fotó: Instagram)
A háttérben az East Village-i robbanás helyszíne (Fotó: Instagram)

A rettegés fóka

Az alábbi videón látható férfi egy oroszlánfókával szeretett volna közös képet, a jószágnak azonban nem annyira volt ínyére a pózolás. Ezt egy riasztó felhördüléssel adta a fotós tudtára, aki bár, ahogy a videón is látszik, megijed, de nem hagyta annyiban a dolgot, amíg el nem készítette a vágyott szelfit. A fóka ellenkezését maximálisan megértjük.

Felejtsük már el a szelfibotot!

A szelfibot egy borzalmas dolog, számtalan baleset írható már ennek a rettenetes találmánynak a számlájára, olyannyira, hogy nem egy helyről ki is tiltották. Persze az emberi hülyeség határtalan, ezért tűnhetett jó ötletnek egy szelfibottal hadonászni egy mozgó autóban. Mint látható, ennek meglett az eredménye, szerencsére, az autót vezető lány észnél volt, ezért nagyobb tragédia nélkül megúszták az esetet.

Aminél még a szelfibot is jobb…

Bár elképzelni nem tudom, hogy ki venné fel ezt a borzalmat, egy amerikai cipőkészítő jó üzleti érzékkel elkészítette a világ első szelficipőjét. Más kérdés, hogy a sikeres használathoz minimum jógaoktatónak, vagy balett-táncosnak kell lenni, illetve érdemes abba is belegondolni, hogy milyen hülyén nézhet ki az ember, ahogy a turistalátványosságok előtt lengeti a lábát a levegőben.

Pózolj medvével

Illetve inkább ne pózolj medvével, mert a medve nem játék. Ez persze sok amerikai számára nem annyira egyértelmű, mint az a képen is látható. Az életunt kirándulók miatt a Colorado Nemzeti Park kénytelen volt egész egyszerűen bezárni a kapuit, amíg az emberek meg nem értik, hogy szegény vadállatok nem azért vannak, hogy biodíszletnek használják őket.

#hellomrbear

A photo posted by @jentwen on

Bűnözőzsenik

John Mogan és barátnője, Ashley Duboe idén augusztusban kiraboltak egy bankot. Később a rabolt pénzzel pózolva fotózgatták magukat, majd ezeket a képeket egyből fel is töltötték a Facebookra. Ezután nem sokkal elvitték őket a rendőrök. Valószínűleg így jártak jól, mielőtt egy hasonlóan okos ötletért Darwin-díjra jelölték volna őket.

Pózolj lopott pénzzel (Fotó: Rachel DePompa/Facebook)
Pózolj lopott pénzzel (Fotó: Rachel DePompa/Facebook)

Még egy Darwin-díjesélyes agybajnok

Ehhez a képhez nem szükséges sok kommentár. Egy vasúti átjáróban szelfizni nem túl okos dolog. A kép bal oldalán látható az ember, aki a közeledő vonatot figyeli. Aminek a szelfiző lány éppen hátat fordít. Gratulálunk!

Ezt, ha lehet, ne próbáljátok ki (még otthon se)
Ezt, ha lehet, ne próbáljátok ki (még otthon se) (Fotó: Network Rail)

Három a magyar igazság

A Tennessee-ben élő David Karnauchnak sem feltétlenül a megfontolt intelligencia volt a jele az óvodában. A szelfibotos hülyegyerek a New York-i Brooklyn-híd egyik függesztőkábelére kapaszkodott fel egy kis pózolásért. Ezen aztán elgondolkodhatott, amikor a rendőrök letartóztatták. Reméljük, a szelfibotját is elkobozták, és egy életre eltiltották a hasonló hülyeségektől.

Okos fiú... (Fotó: Instagram)
Okos fiú… (Fotó: Instagram)

A bulvár semmirekellő nagyasszonya

Kim Kardashian a világ egyik legellenszenvesebb celebje, aki azért híres, mert híres (illetve, mert a megkérdőjelezhető tehetségű Kanye West hites felesége). A valóságshow-sztár a szelfizés világbajnoka, külön könyvet is kiadott, amiben csak a csücsörítős, duckface-es képei sorakoznak. Persze ezek között nem egy olyan van, amin KimK valamilyen terméket reklámoz. Így volt ez az alábbi esetben is, csak éppen azt felejtette el az intellektus királynője, hogy gyógyszereket csak úgy nem illik ám reklámozni, még az Egyesült Államokban sem. A kép posztolása után erre az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet, az FDA hívta fel a figyelmét, amely “hamisnak és félrevezetőnek” nevezte a poszt szövegét, amelyből “lényeges tények hiányoznak”. Csak azt sajnáljuk, hogy büntetésként nem tiltották el Westné Kim Kardashinat a szelfizéstől.

Hát Kim...téged sem az eszedért szeret, aki szeret (Fotó: Kim Kardashian/Instagram)
Hát Kim…téged sem az eszedért szeret, aki szeret (Fotó: Kim Kardashian/Instagram)

További cikkek szelfikről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top