Aktuális

Így tehetsz duplán jót a karácsonyi vásárlással!

Mi lenne, ha két legyet ütnél egy csapásra egy szép ajándéktárgy megvásárlásakor? Van rá mód, hogy örömet szerezz, és közben még segíts is másokat a vásárlásoddal.

Bár karácsony közeledtével sokakat már az idegbaj kerülgeti, ha csak kimondjuk a vásárlás szót, a jó hír az, hogy ha egy kis odafigyeléssel tesszük ezt, akkor az idegeinknek és így az egészségünknek is jó szolgálatot tehetünk.

A tudatosvasarlo.hu összegyűjtötte azokat a cégeket, melyek legalább 50 százalékban megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztatnak. Az általuk gyártott holmikon megtalálható a Segítő vásárlás védjegy. A Salva Vita Alapítvány által indított minősítő program már országszerte több mint 50 céget foglal magába.

A Segítő Vásárlás programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma indította el 2010-ben azzal a céllal, hogy felhívja a közvélemény figyelmét a fogyatékkal élő emberek közreműködésével készített kiváló termékekre és szolgáltatásokra.  A programot 2013-tól a Salva Vita Alapítvány koordinálja. Létrehoztak a programhoz kapcsolódó védjegyet is. Ezt a megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató akkreditált, védett munkáltatók használhatják termékeiken, tanúsítva, hogy ezek a termékek megváltozott munkaképességűek közreműködésével készültek.

A cél, hogy ezek a termékek egyre szélesebb vásárlói körhöz jussanak el és minél nagyobb teret kapjanak a hazai piacon, így segítve a fogyatékkal élő emberek társadalmi integrációját. Van egy webshop is, ahol elérhetőek ezek a termékek. Kézműves csokik, lekvárok, teák, kézzel szőtt sálak és kerámia ajándéktárgyak közül lehet válogatni. Például a Kockacsoki manufaktúra finomságai is kaphatóak itt. Tudjátok, ez az a műhely, ahol autista fiatalok dolgoznak.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top