Aktuális

Évekig lopták a gyerekek ebédpénzét egy ferencvárosi óvodában

2013 február óta valaki folyamatosan lophatott az ovisok ebédpénzéből a ferencvárosi Csicsergő óvodában.

A szülők által befizetett menzapénzből 2013 februárja óta lophattak. Zsoldos Andrásné volt igazgató 2014 augusztusában tett feljelentést. Az üggyel kapcsolatban Bácskai János polgármester hírzárlatot rendelt el, a szülőket és a sajtót sem tájékoztatták a bűncselekményről, de végül mégis nyilvánosságra került: Baranyi Krisztina, az Együtt képviselője a Rádió Q egyik élő műsorában kérdezett rá Bácskai Jánosnál a lopásra. A polgármester megerősítette, hogy eltűnt a pénz, de mást nem volt hajlandó mondani – olvasható a 444 cikkében.

A lopás miatt jelenleg rendőrségi vizsgálat folyik. A lap sejtése szerint az történhetett, hogy a tolvaj minden hónapban lophatott a szülők által befizetett pénzből, meghamisította az elszámolást, a hiányzó összeget pedig az önkormányzat kérdés nélkül kipótolta. Így a gyerekek nem éheztek a lopás miatt. A belső vizsgálat szerint szinte mindenki hibázott, akinek köze van az étkezési díjakhoz és a gyermekétkeztetési támogatáshoz. 

Évekig lopták a gyerekek ebédpénzét egy ferencvárosi óvodában

Még több hír az óvodákról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top