Aktuális

Kasszasiker Magyarországon az új Star Wars

Példátlan érdeklődést váltott ki a hazai rajongókból a Star Wars – Az ébredő Erő. Nyitó hétvégéjén a film közel háromszázezer nézőt gyűjtött.

Pénteken erős indítással a valaha volt legnagyobb napi eredményt hozta az új Star Wars. Szombaton (a péntekit megdöntve) újabb rekord született az egy napon legtöbbször megnézett film kategóriájában.

Két régi bútordarab
Két régi bútordarab

A siker száraz számokban: az új Star Wars-epizód 282 265 nézőt gyűjtött, akik 412 584 443 forintot hagytak a jegypénztáraknál. Az Ébredő Erő minden idők legnézettebb és legtöbb bevételét hozó nyitóhétvégéjét tudhatja maga mögött Magyarországon. A korábbi rekordot nézőszám alapján a Star Wars III. része, A Sith-ek bosszúja tartotta 244 444 nézővel, bevétel tekintetében pedig a Minyonok 284 342 228 forinttal.

A rekordok megdöntésére a filmnek csak három napja volt, míg a korábbi listavezetők négy nap alatt gyűjtötték össze a rekord nézőszámot, illetve -bevételt. Karácsony és újév közt a film várhatóan további rekordokat dönt majd meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top