Aktuális

Árvíz: nagyvárosokat öntött el az ár Angliában

Több észak-angliai nagyvárosban is jelentős területek kerültek víz alá vasárnap. Az országrészt az utóbbi hetekben harmadszor sújtja áradás, de a mostani árvíz a legsúlyosabb.

Vasárnapra Manchester, Leeds és York több negyedét elöntötték a medrükből kilépett folyók. A székesegyházáról világhírű York fő folyója, az Ouse, amelynek átlagos vízszintje 90 centiméter, vasárnapra már öt méternél magasabban állt, és a szakértők várakozása szerint 5,5 méter környékén tetőzik.

Árvíz: elöntött városrészek víz alatt

Yorkban 3500 lakóingatlant fenyeget veszély, és várhatóan több száz embernek el kell hagynia lakóhelyét az árvíz miatt. Yorkban és Leedsben a hadsereg alakulatai is bekapcsolódtak a mentési munkálatokba. Manchester több városrésze szintén víz alatt volt vasárnap, bár a vízszint délután már csökkenni kezdett. A brit meteorológiai intézet vasárnap 116 helyre adott ki súlyos árvízveszélyre figyelmeztető riasztást. Az érintett térségek közül 24-ben a “vörös” riasztási szint van érvényben, amely közvetlen életveszélyre figyelmezteti a lakosságot.

A hetek óta tartó, visszatérő áradások az előzetes becslések szerint eddig legalább 215 milliárd forint kárt okoztak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top