Aktuális

Az Úszó Szövetség elnöke nem érti Hosszú Katinkát

Hosszú Katinka szerdai sajtótájékoztatóját követően szinte azonnal reagált a Magyar Úszó Szövetség elnöke. Gyárfás Tamás azt állítja, mindent megtesznek, hogy teljesítsék az úszónő kéréseit. Nem érti, miért nem akar az "úszóközösséghez tartozni".

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke nem volt jelen a szerdai sajtótájékoztatón, amelyen Hosszú Katinka összetépte a MÚSZ szerződéstervezetét, de reagált az elhangzottakra.

“Úgy éreztem, szerencsésebb, ha távol maradok, mert biztos nehéz lett volna indulatok nélkül megállni az elhangzottakat. Ahogy hallottam, úgy kezdődött, hogy Katinka széttépte azt a szerződést, amit mi jó szándékkal elküldtünk neki. Ez látványos lehetett, és biztos nagy hatású, ám amit én nagyon sajnálok. Bánt a dolog, és keserűvé tesz. A konfliktus abból adódott, és ezért vállalom a felelősséget, hogy nehezményeztem annak idején, hogy a kazanyi vb előtt nem vett részt a magyarországi világbajnokságot népszerűsítő harminc másodperces promóciós filmben. Ebben két másodpercre fel szerettük volna őt villantani, amiért ő ellentételezést kért” – mondta a MÚSZ elnöke, aki hozzátette, ezt mindeddig senkinek sem mondta el, de Hosszú Katinka most “kiprovokálta”, ugyanakkor az általa kért pontos összeget nem árulta el.

“Le kell szögeznem, egy ember sem kérdezett rá, hol van Katinka, amikor a harminc másodperces filmet levetítettük. Kásás Tamás háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó szó nélkül, barátságból, Gyurta Dani olimpiai bajnokunk is önzetlenül vállalt benne szerepet” –  mondta Gyárfás Tamás. A Magyar Úszó Szövetség elnöke kiemelte, Hosszú Katinka kéréseit, így az uszodai saját öltözőre vagy az állandó masszőrre vonatkozót, teljesítették, emellett megrendelték az úszótechnikát elemző kamerarendszert is.

“Nagyon sajnálom, hogy ez így alakult. Hosszú Katinka csodálatos a vízben, és minden gyerek őt akarja követni, de nagyon rossz az az üzenet, hogy el akar különülni attól a közösségtől, amelyhez hitünk szerint tartoznia kell, amelyhez tartozik. Azt mondja, egyéni utat akar járni, de hát eddig is azt járta, azt csinált, amit akart. Miért nem demonstrálja inkább, hogy ide tartozik? Miért nem büszke velünk együtt Cseh Lacira, a rövid pályás Európa-bajnokság tizenegy aranyára, amiből a többiek is kivették a részüket, a világbajnoki helytállásra, a jövő bajnokai programra? Számomra mindez érthetetlen…” – mondta a MÚSZ elnöke.

(A magyar úszósport olimpiai év elé néz. Ennek fényében nagy szerencse, hogy a szakági szövetség elnöke ennyire higgadtan kezeli a problémát. Reméljük, a sportolók a felkészülési időszakban nem ezzel a balhéval foglalkoznak majd és Rióban is hozzák a tőlük megszokott, kiváló eredményeket – a szerk.)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top