Aktuális

75 évig tartó kutatás mondja el, mi tesz bennünket valóban boldoggá

Egy páratlanul hosszú, 75 éves kutatás szerint ez tesz bennünket boldoggá.

Amikor a boldogság titkát keressük, sokan, sokféleképpen nyilatkozunk erről. Van, aki azt mondja, hogy kitüntetésektől lesz boldog, más azt gondolja, hogy a pénztől, esetleg a munkahelyi sikerektől. A Harvard egyetem 75 évig tartó kutatásában 724 ember életét követték végig. És arra a meghökkentő eredményre jutottak, hogy ami igazán boldoggá tesz bennünket az nem más, mint a közösségi kapcsolatok. 

75 évig tartó kutatás mondja el, mi tesz bennünket valóban boldoggá

Ezek tartanak bennünket szellemileg és testileg is egészségesen. Mindegy, hogy az a család, barátok, szomszédok vagy munkahelyi kapcsolatokra irányul, csak jól érezzük magunkat tőle. Sőt, a kutatók továbbmentek, szerintük a magány egyenesen mérgező. Az nem számít, hogy hány barátunk van, az a legfontosabb, hogy jó minőségű kapcsolataink legyenek, szeretetteljes közegben.

Akik viszont nem ápolták a kapcsolataikat, és magányosan éltek, nagyobb valószínűséggel tapasztaltak kognitív hanyatlást, korábbi öregedést, sőt betegségeket is.

Olvass tovább barátság témában az NLCafén!

Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top