Aktuális

Bútorgyárban dolgoztatták a magyar rabszolgákat

A leedsi bíróság elítélt egy brit állampolgárságú gyártulajdonost, mert két bútorüzemében is magyarokat dolgoztatott rabszolgaként.

A pakisztáni–brit Mohammed Rafik cége, a Kozee Sleep a John Lewis, a Next és a Dunelm Mill áruházláncoknak szállított be ágyakat, amiket két gyárában is Magyarországról toborzott, de Nagy-Britanniában rabszolgaként tartott emberek szereltek össze. Rafikot emberkereskedelem bűntettével vádolja egy brit bíróság – írja a Mirror.

Az angol emberkereskedő: Mohammed Rafik
Az angol emberkereskedő: Mohammed Rafik

A magyar munkások sanyarú sorsára két magyar állampolgárságú bűnöző, Orsós János és Illés Ferenc letartóztatását követően derült fény. Orsóst és társát ugyancsak emberkereskedelemmel vádolták, mivel ők “közvetítették ki” a kihasznált embereket Mohammed Rafiknak.

Orsós jánosnak bárki szívesen dolgozna. Nem.
Orsós Jánosnak bárki szívesen dolgozna. Nem.

Orsós 2014-ben öt évet kapott munkásságáért. Az ügyész szerint tudatosan használták ki az embereket, helyzetükről a gyár tulajdonosának is tudomása volt. Mohammed Rafik tagad, az ügyben február 12-én várható ítélet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top