Aktuális

Félmilliós bírság bliccelésért

Meglehetősen sokba került a bliccelés annak a budapesti lakosnak, aki közel félmilliót fizetett a BKK-nak. A közlekedési vállalat ugyanis perre viszi, és behajtja a tartozásokat.

Az elmúlt egy év során 37 ezer fizetési meghagyást adott ki a BKK a bliccelők ellen. Tavaly a közlekedési vállalat bekeményített, és eldöntötte, minden pótdíjtartozást behajt. Ha kell, bíróságra viszi az ügyeket. Innentől kezdve a 16 ezer forintos alappótdíj sokszorosába is kerülhet a nem fizetőknek.

Egy budapesti bliccelő decemberben 459.295 forintot fizetett a BKK-nak. Aki nem érvényesíti a jegyét, majd a pótdíjat sem hajlandó befizetni, ilyen nagyságrendű bírságot gyűjthet össze. A BKK ugyanis nem hagyta annyiban a dolgot, bíróságig vitte az ügyet, így a kamatokkal, ügyvédi költséggel, bírósági illetékekkel együtt majdnem félmillióra rúgott a tartozás. Ha nem fizetett volna, a végrehajtás következik, viszik a kocsiját vagy ami mozdítható.

2015 második felétől eljött a bliccelők alkonya, ugyanis a BKK szigorított a nem fizetőkkel szemben, minden pótdíjtartozást behajt. A cég különösebb kockázatot sem vállal, hiszen az eddig lezárult perek 98 százalékát megnyerte, és kezdenek befolyni a több százezer forintra rúgó tartozások.

Közel félmilliót fizetett bírságra a budapesti bliccelő

2015 legnagyobb tartozásait megfizették a bliccelők a BKK-nak

  • 2015. december 9.      459.295 forint
  • 2015. október 30.       378 ezer forint
  • 2015. november 17.   325 ezer forint
  • 2016. január 13.          240.105 forint
  • 2016. január 11.          224.575 forint

A kifizetett bírságok óriási összegek ahhoz képest, ha a helyszínen kirótt 8 ezer forintot megfizették volna a bliccelők, arról nem beszélve, ha 350 forintért jegyet váltottak volna a tömegközlekedési eszközre.

A BKK illetékesei elmondták, a cég minden esetben és minél gyorsabban a fizetésre vagy fizetési egyezségre törekszik. Lehetőséget biztosítanak a részletfizetésre, amely során mindig figyelembe veszik a pótdíjazott szociális helyzetét és fizetési hajlandóságát is – tudta meg az Index.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top