Aktuális

“Orális szex 30 ezerért?” – ilyen kérdésekkel bombáztak férfiak egy 13 éves kislányt

Egy kamu profillal, 13 éves Karolin nevű lányként regisztrált egy chatoldalon egy felnőtt nő azért, hogy kiderítse, miket írnak a férfiak egy ilyen korú lánynak. Az eredmény őt magát is meglepte. Elképesztő ajánlatokat kapott, és amikor megírta a korát, az egyáltalán nem zavarta a beszélgetőpartnereit.

Sinka Vivien az Együtt az Eltűnt Gyermekekért Alapítvány vezetője, és ő maga is kapott már gusztustalan ajánlatokat férfiaktól a régi profiljára, ezért tartotta fontosnak, hogy történjen valami, ami felhívja a figyelmet arra, hogy az internet veszélyes hely. Fiataloknak pedig különösen. Vivien mostanában sok olyan esettel találkozott a munkája során, amikor 13-14 éves kislányok ismerkedtek meg 30 éves férfiakkal, és szöktek el otthonról velük vagy hozzájuk. Volt egy olyan esete, amikor egy 14 éves lány egy 28 éves fiúval alakított ki kapcsolatot az interneten, elszökött otthonról, és csak egy hét után került elő. Utólag derült ki, hogy a férfi nem engedte haza.

Ő Karolin, a 13 éves lány, aki igazából amerikai gyerekmodell
Ő Karolin, a 13 éves lány, aki igazából amerikai gyerekmodell

“Csináltam egy új profilt egy babaarcú 13 éves amerikai gyerekmodell fotójával, aki ránézésre is gyerek, feltöltöttem, és vártam. Csak pár percnek kellett eltelnie ahhoz, hogy férfiak kezdjenek el írni Karolinnak, a budapesti kislánynak. Igyekeztem úgy válaszolni, mint egy 13 éves kislány, hiszen a profilt én kezeltem. Megdöbbentem, hogy milyen gyorsan, a beszélgetés kezdete után negyed órával már jöttek az intim kérdések: Milyen a puncid? Szoktál maszturbálni?” – mesélte Sinka Vivien az NLCafénak.

“Egy-két esetben provokáltam is a chatpartneremet, bedobtam, hogy el akarok szökni otthonról, csak az a bajom, hogy nincsen pénzem, meg nem tudom, hogy hová menjek. Volt olyan, aki 30 ezret ajánlott orális szexért, de nem sokkal később már megemelte a díjat, és százezret ígért egy aktusért. És ezek felnőtt férfiak voltak! Volt olyan, aki pornós munkát is ajánlott Karolinnak, egy illető pedig magához akarta költöztetni. Tíz esetből csak kétszer fordult elő, hogy amikor kiderült az »életkorom«, akkor elköszönt az illető, vagy az iskoláról kezdett beszélgetni.

Az alábbi beszélgetésrészletben például a férfi leírja, hogy még sosem volt ilyen fiatal barátnője, ám Karolin életkora hallatán nem lépett ki a beszélgetésből, vagy nem nyergelt át a szexről egy másik, “gyerekhez illőbb” témára, hanem épp ellenkezőleg, úgy tűnt, hogy így még érdekesebb számára dolog.

Mivel Vivien az eltűnt gyerekek miatt sokszor beszél a rendőrséggel, és jó kapcsolatot tart fenn velük, ezért azonnal megkérdezte, hogy mit csinálhatna, amikor nyilvánvalóan pedofil ajánlatokkal ostromolnak férfiak egy gyereket. A válasz is meglepő volt, ugyanis lehet bejelentést tenni a rendőrségen ilyen ügyben, de ez még gyakorlatilag semmi, nem lesz következménye. Ugyanis nem történt bűncselekmény, mert egy ujjal sem nyúlt hozzá az kislányhoz az adott férfi, pusztán írogatott neki. A férfiak egyébként könnyen leinformálhatóak, volt olyan, aki átküldte Karolinnak a telefonszámát, mások pedig a saját profiljuk alatt írtak malacságokat, vagyis meg sem próbálták eltitkolni kilétüket.

Sinka Vivien szerint nagyon kellene ügyelniük a kamaszoknak arra, hogy kivel állnak szóba, kinek az üzeneteire válaszolnak. A tapasztalatai szerint gyorsan és könnyen lecsapnak olyan kislányokra a férfiak, akik hajlandóak írogatni, válaszolni az üzenetekre. És óva inti a lányokat attól, hogy kihívó fotókat, félpucér képeket posztoljanak magukról, ugyan ez manapság rettentő gyakori, ám nagyon veszélyes is.

A pedofilokat a büntetés nem tartja vissza

“A pedofil emberek nem képesek felnőtt nővel szexuális kapcsolatot létesíteni. Kevésnek érzik hozzá magukat, ezért keresik a gyermekek társaságát. A legtöbb ilyen ember személyiségi és szexuális fejlődése megreked gyermeki szinten, aminek valamilyen régi trauma az oka” – mondta Makai Gábor pszichológus a blikk.hu-nak.

A szakemberek minden esetben azt tanácsolják, hogy a szülők igyekezzenek odafigyelni arra, hogy kikkel lép kapcsolatba interneten keresztül a gyerek, és az a legjobb védekezési módszer, ha a szülő-gyermek kapcsolat szoros és olyan jó, amelyben a kamasz megosztja élményeit és gondjait egyaránt a szülővel. Nem lehet elég sokszor elmondani a gyerekeknek azt, hogy ne álljanak szóba idegenekkel az interneten, ne küldjenek képeket magukról és semmiképpen ne árulják el lakcímüket és telefonszámukat, még akkor sem, ha a másik fél többször kéri.

 Itt olvashatsz még többet az internet veszélyeiről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top