Aktuális

Brutál drága lesz a csoki

Rossz hír a csokirajongóknak: hamar eljöhet az idő, amikor kedvenc étcsokijuk a megfizethetetlenül drága luxuscikk kategóriába kerül. 

A Wall Street Journalban nemrégiben megjelent cikk szerint rossz idők járnak a világ kakaóültetvényeire. Az aszály mellett – ezért az El Niñót lehet okolni – különféle betegségek is tizedelik az állományt, elsősorban a kakaótermesztés egyik központjának számító Nyugat-Afrikában. Ennek következtében 2012 óta 40%-kal nőtt a kakaó világpiaci ára. Kakaóapokaliptikus állapotokra egyelőre még nem kell számítani, de az tény, hogy a kakaó iránti igény folyamatosan növekszik, a kínálat viszont nemhogy lépést tartani nem tud vele, de csökken.

Kezdjünk betárazni étcsokiból

Különösképpen bosszantó, hogy a magas kakaótartalmú étcsoki egyike a kevés egészséges finomságnak: szív- és érrendszeri védő hatása mellett rengeteg antioxidánst tartalmaz, és még ránctalanító pakolásokban is használják. Sőt még fogyni is lehet vele.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top