nlc.hu
Aktuális
Vizsgálat indul az érettségi előkészítőn szereplő rasszista viccek miatt

Vizsgálat indul az érettségi előkészítőn szereplő rasszista viccek miatt

A Budapesti Corvinus Egyetem rektora vizsgálatot rendelt el az egyetem előkészítőjeként működő Studium Generale (SG) matematika feladatsorainak ügyében.

Két rasszista vicc olvasható a Budapesti Corvinus Egyetem érettségi előkészítőjeként működő Studium Generale egyik matematika feladatsorának alján, dekorációként számolt be róla a Népszabadság kedden.

Budapesti Corvinus Egyetem az esettel összefüggésen azt közölte: az egyetem vezetése mélységesen elítél mindenfajta kirekesztő, illetve megkülönböztető jellegű megnyilvánulást, ezért teljes mértékben elhatárolódik a Studium Generale (SG) diákszervezet matematika feladatsorán szereplő viccektől. Hozzátették: nyomatékosan kérték a SG-t, hogy fokozottan ügyeljen a vizsgasorok ellenőrzésére, s tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a jövőben hasonló eset ne fordulhasson elő. Az ügy részleteinek tisztázására a BCE rektora vizsgálatot rendelt el.

Vizsgálat indul az érettségi előkészítőn szereplő rasszista viccek miatt
Fotó: Népszabadság

A Studium Generale közleményében szintén a lehető legnagyobb mértékben elhatárolódott a feladatsor tartalmától és az érintett hallgatótól, aki tanítási csoportjában kiosztotta az említett feladatsort, őt azonnali hatállyal felfüggesztették. Az SG szintén azonnali belső vizsgálatot rendelt el a történtek kivizsgálására.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top