Aktuális

Rendhagyó sztrájkra készülnek a BKV-sok

"Ezzel az akcióval – amelynek a részleteit később hozza nyilvánosságra a szakszervezet – még az utasoknak sem a haragját, sokkal inkább a szimpátiáját fogjuk kivívni" – jelentette ki Nemes Gábor, a szakszervet elnöke.

Sztrájkbizottságot alakítottak, és rendhagyó sztrájkra készülnek a BKV-sok. Azt nehezményezik, hogy a fővárosi közlekedési cég vezetése egyetlen fillér béremelést sem ajánl a dolgozóknak, ráadásul létszámleépítésre készül, miközben például a garázsokban, egyes munkakörökben már így is a munkavédelmi és belső szabályzatok megsértését kockáztatva dolgoznak az emberek, időnként jelentősen túlterhelve. Az Egységes Közlekedési Szakszervezet más ágazatokkal összefogva készül egy “meglepő tartalmú munkabeszüntetésre” – tolmácsolja a szervezet elnökének bejelentését az Origo.

Súlyos gondok vannak a cégnél, ám ezt a menedzsment egyszerűen nem hajlandó meghallani, holott az EKSZ többször is jelezte – nyilatkozta Nemes Gábor elnök. A szakszervezetnél most az verte ki a biztosítékot, hogy a cégvezetés a tulajdonos mögé bújva még mindig nem tett béremelési ajánlatot, és úgy tűnik, hogy nem is akar. “Betelt a pohár” – jelentette ki az elnök, és mivel a szakszervezet úgy látja, ezzel a cégvezetéssel nem lehet a tárgyalóasztalnál szót érteni, az EKSZ megkezdte a sztrájk előkészítését, külső szövetségeseket keresett, és talált is a harcához. Az alapprobléma ugyanis sok ágazatban, sőt mondhatnánk “rendszerszinten” azonos, ezért többen összefogva erősítik majd egymást.

Rendhagyó sztrájkra készülnek a BKV-sok

A szakszervezet az egyéb közlekedési ágazatok bevonását is tervezi, így a sztrájk akár országossá is nőhet. Az elnök azt is elmondta, hogy olyan rendhagyó megmozdulássorozatra készülnek, amivel még az utasoknak sem a haragját, sokkal inkább a szimpátiáját fogják kivívni.

Még több hír a BKV-ról az NLCafé-n:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top