Aktuális

15 sebész távozna a győri Petz Aladárból

Ügyvédi letétbe helyezi felmondását a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház 15 sebésze, mert elakadt a béremelésükről folyó tárgyalás.

Az orvoscsoport ennek ellenére is hagyott kiutat alkalmazóik számára: ha március 31-ig kompromisszumos megoldás születik, visszavonják felmondási szándékukat.

Az orvosok – a felmondás az NLCafén is hír volt is – januárban fordultak a kórház vezetéséhez béreik emelése miatt. A menedzsment szerint tárgyalásokra nincs lehetőség, felsorolt igényeiket a kórháznak nem áll módjában teljesíteni, jóllehet a bérigényt a kórház vezetése sem tekinti eltúlzottnak. Érthetően, hisz még a megemelt bérek is alacsonyabbak lennének, nemhogy az uniós vagy a környező országok szintjénél, de a régió megyei és városi kórházaiban fizetettnél is.

15 sebész távozna a győri Petz Aladárból

A kórházban többször előfordult, hogy a felmondások elkerülése és a működőképesség fenntartása érdekében egyes osztályok bérigényeiről alkut kötöttek. Most, hogy a tárgyalások végérvényesen megszakadtak, az orvosok valóban ügyvédi letétbe helyezik felmondásukat. 

Az orvosok nem akarják veszélyeztetni a betegellátást, míg a kórház vezetősége partner a közös, mindenki számára megfelelő megoldás kitalálásában. 

A sebészek a regionális kórházi centrum más kiemelt osztályain járó emelt díjakat szeretnék megkapni, mert a terhelésük hasonló, mint kollégáiké. Ám ha az ő ügyeleti pénzüket emelik, minden ügyelő orvosét emelni kell, amire nincs pénz.  

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top