Aktuális

Felállnak a tanárok a Köznevelési Kerekasztaltól

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) nem vesz részt a kormány által szervezett Köznevelési Kerekasztal tárgyalásain – közölte Mendrey László, a szervezet elnöke hétfőn, Budapesten.

 A PDSZ XII. kongresszusa után megtartott sajtótájékoztatón Mendrey László hangsúlyozta: a szervezet nem tartja legitimnek a Köznevelési Kerekasztalt, mivel annak munkájában túlnyomó többségben kormánytól függő, kormányközeli szervezetek vesznek részt. Hozzátette: a PDSZ nem kíván “díszellenzékként” jelen lenni a tárgyalásokon.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Mendrey László, aki már megbánta, hogy egyáltalán leült a kerekasztalhoz, arról is beszélt, hogy nem lát más megoldást arra, hogy a kormány “észhez térjen”, mint a sztrájkot. A hatékony sztrájk érdekében szükséges legalább a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a PDSZ együttműködése, ezért a kongresszus ismételten megfogalmazott egy felhívást, hogy “nyissák össze a PSZ, illetve a PDSZ sztrájkbizottságát”, továbbá azt kérik a PSZ-től, mondja fel a 2013. évi sztrájkbizottsági megállapodást és az abban foglalt moratóriumot, amely szerint ameddig tárgyalnak a kormánnyal, addig nem hirdetnek sztrájkot.

Kapcsolódó cikkeink:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top