Aktuális

Hova lett Michael Jackson Oscarja?

Michael Jackson hagyatékának kezelői szerint nincs meg az az Oscar-szobor, melyet a sztár rekordáron, 1,5 millió dollárért vásárolt meg 1999-ben egy árverésen.

Michael Jackson a Sotheby’s aukcióján licitált az Elfújta a szél egyik Oscar-díjára, amelyet a legjobb film kategóriában 1940-ben a legendás producer, David O. Selznick kapott. Az árverés előtt a szobor értékét 300 ezer dollárra becsülték, ám Jackson végül 1,54 millió dollárt (mai árfolyamon 434 millió forintot) fizetett érte.

Hova lett Michael Jackson Oscarja?

A pop királya 2009-ben hunyt el váratlanul, halála után pedig összeállították hagyatékának listáját, melyen a szobor már nem volt meg. Egyesek szerint Jackson Neverlandben vagy Los Angeles-i otthonában őrizte az értékes tárgyat, ám egyik helyszínről sem került elő. Elképzelhető, hogy egy családtag vitte magával, és valahol elraktározva vár egy következő árverésre, de az is lehet, hogy a Jackson halála utáni kavarodásban tűnt el. “Nem tudjuk, hol lehet az Elfújta a szél Oscar-szobra. Azért szeretnénk visszakapni, mert az Michael gyermekeit illeti. Remélem, hogy egyszer csak előkerül” – mondta a Hollywood Reporternek Howard Weitzman, Jackson ügyvédje.

Kapcsolódó cikkünk:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top