Aktuális

Szívbemarkolóan játszik az ujjak nélkül született zongorista

Merje azt mondani valaki ezek után, hogy vannak leküzdhetetlen akadályok az életben. Kalapot le a 15 éves zongoravirtuóz előtt!

Alekszej Romanov mindössze 15 éves. A fiú ujjak nélkül született, és az egyik lába is hiányzik. Szülei lemondtak róla, így egy kazanyi árvaházban nőtt fel. 12 éves volt, amikor aztán örökbe fogadták, s azóta szerető családban él.

A fiú mindig is szerette a klasszikus zenét, és nagy álma volt, hogy megtanulhasson zongorázni. Végül úgy döntött, autodidakta módon vág bele a nagy feladatba. Először könnyebb darabokat próbált hallás után eljátszani – például a Jingle bellst. Ma már komolyabb művek is mennek neki, például a Twilight zenéje.

Alexej mindössze másfél éve zongorázik, és csak most kezdi tanulni a kottaolvasást. Már több koncerten is részt vett, például a La Primavera nevű formációval is játszott már. Mellesleg, ha éppen nem zongorázik, akkor szívesen festeget. Nézzétek meg ezt a videót, és rögtön szebb napotok lesz:

Forrás: Independent

Olvassatok még inspiráló történeteket az NLCafén:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top