Aktuális

Az eltűnt maláj gép roncsát találhatták meg

Afrika partjainál találtak egy roncsdarabot, mely nagy valószínűséggel a 2014-ben eltűnt maláj utasszállító gépből származik.

Egy Boeing-777-es repülőgép roncsdarabjára bukkantak a Mozambik és Madagaszkár közötti partszakaszon. Ha valóban ilyen típusú gépből származik a roncsdarab, akkor minden bizonnyal a két éve márciusban eltűnt, MH370-es maláj utasszállító egy darabjáról van szó.

Liow Tiong Lai, Malajzia közlekedésügyi minisztere hangsúlyozta: szorosan együttműködnek Ausztráliával, hogy szakértőik megvizsgálhassák a megtalált objektumot. A miniszter ugyanakkor óva intett a “haszontalan találgatásoktól”, mivel egyelőre nem lehet bizton állítani, hogy a roncsdarab az eltűnt utasszállítóhoz tartozik.

Az eltűnt maláj gép roncsát találhatták meg

Az amerikai NBC tévécsatorna információi szerint a roncsdarab a repülőgép hátsó vízszintes vezérsíkja lehet.

A Malaysia Airlines repülőgépe Kuala Lumpurból indult Pekingbe 239 emberrel a fedélzetén 2014. március 8-án, de egy órával a felszállás után eltűnt a radarok képernyőjéről. Egészen tavaly júliusig semmilyen nyomot nem találtak az ügyben, az Ausztráliától nyugatra az Indiai-óceánban hónapokon át folytatott intenzív kutatások ellenére sem.

Tavaly júliusban azonban a Franciaországhoz tartozó, indiai-óceáni Réunion szigetén már partra sodródott egy roncsdarab, s francia szakértők azóta megállapították, hogy ez valóban az eltűnt maláj géphez tartozott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top