Aktuális

Teljes a budai fonódó villamoshálózat

Mától átszállás nélkül lehet utazni a teljes budai fonódó villamoshálózaton.

Befejezték a Lánchíd budai hídfője alatt húzódó villamosalagút 2015 márciusában megkezdett felújítását, így hétfőtől Dél-Budától Óbudáig jár a 19-es és a 41-es villamos – ezzel teljessé vált a budai fonódó villamoshálózat.

Hétfőtől új, teljes vonalán közlekedik a 19-es és a 41-es villamos: előbbi a Kelenföld vasútállomás, utóbbi a Kamaraerdei Ifjúsági Park végállomásától Óbudáig, a Bécsi út/Vörösvári út végállomásig jár. Ettől a naptól a 109-es busz is a végleges útvonalán – Óbuda, Bogdáni út és a Batthyány tér között – viszi az utasokat.

MTI Fotó: Máthé Zoltán
MTI Fotó: Máthé Zoltán

A Lánchíd budai hídfője alatt húzódó, új szerkezetű alagút szélesebb lett, a korábban középen álló alátámasztó acéloszlopokat elbontották. Az alagút Lánchídtól délre eső ki- és bevezető szakaszán szintén új támfalakat és támfalburkolatot húztak fel, új vonalvezetést kapott a villamospálya, megújult a felsővezeték, a közvilágítás, a rakparti járdák és korlátok, valamint a villamospálya melletti park is.

Olvass még a fonódó villamosról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top