Aktuális

Oktatásügy: igazgatói konferencia lesz jövő héten

Balog Zoltán a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában péntek reggel bejelentette: országos iskolaigazgatói konferenciát hívott össze jövő péntekre.

Az ATV Start kedd reggeli műsorában Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára bejelentette, hogy megszűnik a Klik. Figyelembe véve az utóbbi hónapok oktatásügyekkel kapcsolatos történéseit ez előrelépésnek tűnhet, noha Törley Kata, a Tanítanék Mozgalom képviselője az NLCafénak azt mondta, hogy “ez csak puszta névtáblacsere”, és az sem lesz jobb, ha a Klik helyett egy másik intézmény vezeti az iskolákat. Törley pesszimizmusa érthető, de úgy tűnik, hogy az Emmi próbálkozik.

Konferencia lesz

A MTI közleménye szerint Balog Zoltán jövő péntekre összehívott egy igazgatói konferenciát, és elmondta: “a fórumon az érintetteknek és a kulcsszereplőknek elmondják terveiket, melyekről később az intézményvezetők beszámolnak saját iskoláikban”. A miniszter hozzátette: azt szeretné, ha az országos értekezletet regionális fórumok követnék, és mindenki megértené, hogy “ezt a dolgot komolyan vesszük”.

A pedagógusok is komolyan veszik. Március 15-én tüntettek.
A pedagógusok is komolyan veszik. Március 15-én tüntettek.

A konferenciára több mint háromszáz intézményvezetőt szeretnének meghívni a Magyar Tudományos Akadémia épületébe. Balog szerint fontos megvitatni az oktatás finanszírozását, a Nemzeti Alaptanterv kérdései kapcsán pedig azt mondta: “világossá kell tenni, hogy manapság a világ változása, elvárásai nyomán az embereknek többet kell dolgozniuk, s ez egyúttal azt is jelenti, hogy a gyerekeknek többet kell tanulniuk. Ezzel együtt olyan rendszernek kell lennie, amely ésszerű és hatékony is egyben, és nem rabolja el a gyermekkort”.

Kapcsolódó írások:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top