Aktuális

Szelfizett az egyiptomi gépeltérítővel egy brit turista

A kedden történt ciprusi túszdrámának több megdöbbentő mozzanata van, de kétségtelen, hogy az i-re a pontot egy 26 éves brit férfi, bizonyos Benjamin Innes tette fel: ő ugyanis szelfizett egyet a gépeltérítővel.

Kedd folyamán három cikkben számoltunk be a ciprusi túszdrámáról: reggel híre ment, hogy eltérítettek egy egyiptomi gépet, ami Cipruson szállt le, majd nem sokkal később eloszlatták a terrorcselekmény gyanúját, mikor is kiderült, hogy nem terrorista, hanem egy szerelmes férfi a gépeltérítő. A túszdráma délután véget ért, és azóta újabb részletek kerültek napvilágra:

  • Az 59 éves Szeif Eldin Musztafának anno már meggyűlt a baja a hatóságokkal, például lopás, csalás és okirathamísítás miatt.
  • A magára applikált robbanóöv sosem robbant volna fel, mert nem volt benne robbanóanyag.
  • Összevissza követelt mindenfélét: például beszélni akart egy EU képviselővel, illetve azt akarta, hogy engedjék szabadon Egyiptomban az ellenzéki erők börtönben ülő női tagjait.

Ha mindez nem lenne elég bizarr, egy brit férfi a túszejtővel a túszejtés közepette készített egy szelfit. Úgy véljük, hogy Benjamin Innes felvétele megkoronázza a napot. Íme:

Bal oldalon: a gépeltérítő. Jobb oldalon: Ben Innes. Fotó: Twitter
Bal oldalon: a gépeltérítő. Jobb oldalon: Ben Innes. Fotó: Twitter

(via Telegraph)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top