Aktuális

Egész napos sztrájkot terveznek a tanárok

Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke bejelentette: ha hétfőig nincs megállapodás, egy teljes napra beszüntethetik a munkát a tanárok.

Szerdán megírtuk, hogy közel 200 iskola csatlakozott a tanárok akciójához, miszerint reggel 8 és 9 óra között nem tartottak órát. A pedagógustüntetés történetének azonban itt nincs vége, a tanárok, hogy elérjék céljaikat, akár egy teljes napra is beszüntethetik a munkát.

Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke a Hír TV-nek azt mondta, hogy 25 pontos javaslatukból 18-ban már közel állnak a megállapodáshoz, a többi lényeges pontban még nem. Példaként hozta fel, hogy idén már biztos nem lesz szabad a tankönyvválasztás, és hogy a pedagógusok kötelező óraszámának csökkentése is kérdéses.
Fotó: MTI/Marjai János
Galló Istvánné – fotó: MTI/Marjai János
“A pedagógusok sztrájkbizottsága fontolóra veszi, hogy amennyiben nem vezetnek eredményre az egyeztetések, meghirdeti a sztrájkot” – tette hozzá.
 
(via vs.hu)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top