Aktuális

Pedagógustüntetés: az ország közel 200 iskolája csatlakozott a szerdai akcióhoz

A szerda reggel 8 és 9 óra között meghirdetett pedagógustüntetéshez az ország közel 200 iskolája csatlakozott. A budapesti Teleki Blanka Gimnázium előtt hatalmas tömeg gyűlt össze.

Ahogyan azt Pukli István korábban ígérte, minden héten terveznek valamit, amiv el kikényszeríthetik a kormánytól az oktatás reformját, kéréseik teljesítését. A szerda reggel 8 és 9 óra közötti pedagógustüntetésen óriási tömeg gyűlt össze a Teleki Blanka Gimnázium előtt.

A legfrissebb információk szerint az országban közel kétszáz iskola csatlakozott a szerdai tiltakozáshoz. Több helyen az épület előtt várakoztak a tanárok, néhol teát és pogácsát kínáltak, a jelenlévők békésen beszélgettek egymással. Az akcióhoz önkéntesen bárki csatlakozhatott, a polgári engedetlenségre egyetlen pedagógust sem köteleztek.

Pukli István újabb petíciót nyújtott be, amely szerint most ők hívják a kormányt tárgyalni. Két hetet adnak a minisztériumnak, hogy szóba álljon a Tanítanék mozgalommal, különben újabb akciókat szerveznek. Élőláncot hirdetett a Teleki Blanka Gimnázium elé.

A Teleki Blanka Gimnázium előtt egyre többen vagyunk. Várjuk szeretettel a fényképes beszámolókat!

Közzétette: Utolsó óra – Vészhelyzet az oktatásban – 2016. március 29.

Élőláncot alkottak a tüntetők az újbudai József Attila Gimnázium épülete körül is

Élőlánc az Újbudai József Attila Gimnázium körül! Köszönjük a képet!

Közzétette: Utolsó óra – Vészhelyzet az oktatásban – 2016. március 29.

A Trefort Ágoston Gimnázium pedagógusai a 444.hu szerint a Nemzeti Múzeum lépcsőjén tiltakoztak

A csatlakozó iskolákban reggel 8 és 9 óra között elmaradtak a az órák, ehelyett tanárok diákok békés és kreatív módon fejezték ki nemtetszésüket:

  • több iskolában színes kockákat rajzoltak a járdára vagy kockás szalagokat tűztek a kerítésre támogatva a kockás inges tiltakozást
  • néhol virágot ültettek, szemetet szedtek
  • volt, ahol nagy sárga kartont függesztettek ki az iskola kapujára, amelyre mindenki ráírhatta, milyen iskolát szeretne
  • az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban még tart a tavaszi szünet, ezért itt a tanárok nem munkabeszüntetést, hanem “szünetbeszüntetést” tartottak, így vállaltak szolidaritást a tiltakozó állami iskolákkal
  • több iskola előtt az autósok dudálással fejezték szimpátiájukat.

A tiltakozásban részt vevő iskolák még a látszatát is igyekezték elkerülni annak, hogy a diákokat be akarnák vonni akciójukba. Épp ezért a legtöbb iskolába a diákoknak be sem kellett menniük az első órára, máshol a gyerekekre az osztálytermekben vagy az udvaron vigyáztak a felügyelő tanárok, míg pedagógustársaik az épület előtt tüntettek.

Sipos Imre, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára úgy nyilatkozott a TV2 műsorában, hogy a tiltakozó tanárokat semmilyen retorzió nem fogja érni. A helyettes államtitkár szerint a köznevelési kerekasztal folyamatosan dolgozik a probléma megoldásán.

Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke pedig úgy nyilatkozott, tartós eredményt csak tárgyalásokkal érhetnek el, ezért azt kéri, akik valóban szakmai megoldásra törekszenek, csatlakozzanak a köznevelési kerekasztalhoz – írja a VS.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top