Aktuális

IKEA, Penny, Hervis: ez lesz most vasárnap

Az IKEA, a Penny Market és a Hervis is közleményt adott ki vasárnapi nyitvatartásáról.

Az IKEA lakberendezési áruházlánc most vasárnap még nem nyit ki. A cég most vizsgálja, hogy az aktuális vasárnapi nyitvatartás törvényhez igazodva mikortól alakíthatja át a működését úgy, hogy a hét minden napján biztosíthassa a vásárlás lehetőségét.

IKEA, Penny, Hervis: ez lesz most vasárnap

A Penny Market valamennyi üzlete reggel 8-tól 18 óráig nyitva tart vasárnap. Ezen a vasárnapon a munkavégzés kizárólag önkéntes alapon történik, amelyért a törvényi mértéknél lényegesen magasabb, 200 százalékos pótlékot fizetnek.

A Hervis sportszer- és sportruházati lánc 27 magyarországi üzletéből 5 fővárosi és 15 vidéki bolt már most vasárnap nyitva lesz a többi Hervis áruház pedig jövő vasárnap csatlakozik a heti hét napos nyitvatartáshoz.
Viola Krisztina, a Hervis Sport- és Divatkereskedelmi Kft. ügyvezetője elmondta: a dolgozók körében is népszerű a kormány döntése, a legtöbb üzletben több önként jelentkező is volt a vasárnapi munkára. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top