Aktuális

Ezek a boltok már biztosan nyitva lesznek vasárnap – országos körkép

Újranyit az IKEA és a Lidl is, sőt várhatóan még több olyan üzlet, amelyek a boltzár előtt vasárnap is nyitva voltak.

Spar

5 vidéki bolttal szerepel több a most vasárnap nyitva tartó Spar-üzletek listáján – értesült a Világgazdaság.  Ezek Ajkán, Szombathelyen, Komáromban, Tatabányán és Győrben várják a vásárlókat.

Koránt sem egyértelmű, hogy minden bolt azonnal kinyit vasárnaponként, mivel a boltzár előtt is voltak az hét utolsó napján zárva tartó üzletek – írja a nyugat.hu. Egyáltalán nem az lesz, hogy ezentúl kötelező vasárnap nyitva tartani, hanem ha az üzlet nyitva akar lenni, megteheti. Ez a vasárnap még biztosan a boltzár jegyében telik, így Szombathelyen csak az eddig is nyitva tartó üzletekben lehet vásárolni, valamint az előbb említett Sparban a 11-es Huszár úton.

IKEA

Az, hogy az IKEA kinyit vasárnap, minden jel szerint várható. A 444.hu kérdésére ugyanis azt válaszolta a cég, hogy tervezik a vasárnapi nyitást és újragondolják nyitvatartási rendjüket.

CBA és a győri Árkád

A győri pláza és Árkád is tervezi a nyitást – tudta meg a Kisalföld. A CBA-nál a nyitva tartást a szabadon döntő üzletek az igényektől teszi függővé.  “A vasárnapi nyitva tartás csak azon áruházainkat fogja érinteni, ahol a vásárlói visszajelzések ezt indokolják” – közölték a cégek.

A debreceni Fórum

A debreceni Fórum bevásárlóközpont már április 17-től nyitva lesz minden vasárnap, új nyitvatartási renddel várja a vásárlókat: hétfőtől szombatig 9-től 20 óráig, vasárnap 10-től 18 óráig látogathatók az üzletek – írja a hajdupress.

Interspar, Tesco, Deichman, Lidl

Szekszárdon az Interspar vasárnap is nyitva tart – számolt be a teol.hu. A Tescónál és a Deichmannál már egyeztetnek a nyitva tartásról. A Lidl vezetősége a korábban elkészített munkabeosztás kapcsán, a dolgozók érdekeit szem előtt tartva még ezen a vasárnapon nem nyit ki.

A szombathelyi alon.hu ugyancsak a Lidl nyitva tartásáról ír. Közleményt idéznek, amelyben ugyancsak az szerepel, hogy a dolgozók érdekeit nézve ezen a vasárnapon még nem nyitnak, és várják a törvény hatályba lépését.

Auchan, Decathlon

A legtöbb Auchan áruház már most vasárnap is nyitva lesz – írja a HVG. Az áruházlánc tájékoztatása a lapot, hogy kihasználva a még hatályban lévő kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvényben meghatározott egy szabadon választható vasárnapot, április 17-én 8 és 20 óra között nyitva lesz több áruházuk is, amelyek a következők: Albertfalva, Budakalász, Budaörs, Csepel, Csömör, Debrecen, Kecskemét, Miskolc Dél, Solymár, Soroksár, Szeged, Székesfehérvár, Szolnok. A HVG szerint a Decathlon bejelentette, hogy vásárlóira bízza, nyitva tartson-e vasárnap.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top