Aktuális

1500 fát vágnak ki a Római-parton

Nagyobb fokozatra kapcsol a római-parti mobilgát-beruházás. Az építkezés már idén ősszel megindulhat, gyakorlatilag az összes fát kivágják a Duna-parton.

1500 fát vágnak ki a római-parti mobilgát építése miatt. A 10 milliárdos projekt várhatóan 2019-re készül el, és 53 ezer embert véd majd az árvíztől – írja a Népszabadság. A 10 milliárdba a partfal védelme mellett új közterek kialakítása, kerékpárút, nyilvános illemhelyek és a parkosítás fér bele.

Az ütemterv szerint jövő augusztusra végeznek a munka negyedével, egy év múlva a 75 százalékával. A teljes műszaki átadás tervezett időpontja 2019 januárja. A Római-part lezárása a kivitelezőtől függ majd, de a partot várhatóan szakaszosan zárják csak le.

Eddig ritkaságnak számított az utolsó érintetlen partrész a fővárosi Duna-parton
Eddig ritkaságnak számított az utolsó érintetlen partrész a fővárosi Duna-parton

Mint azt Tarlós István a lapnak elismerte – az ártérben lévő karvastagságú fákat is beleszámítva – mintegy 1500 fát kell majd kivágni a parton. Gyakorlatilag az összeset. A partra merőleges utcák – köztük a közkedvelt Rozgonyi Piroska utca platánjai – megmenekülnek. Cserébe megvédhetnek 70 hektárt, beleértve 53 ezer ember vagyonvédelmét – hangsúlyozta a főpolgármester, aki viszont azt nem tudja, hogy kártalanítja-e valaki a parton lévő vendéglátó-ipari egységek tulajdonosait.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top